Spring til indhold

Arrild

I hjertet af Sønderjylland

Arrild Ringriderforening

Arrild Ringriderforening afholder sin årlige ringridning i forbindelse med byfesten i Arrild i begyndelsen af juli måned hvert år. Foreningen står desuden for afholdelse af traktorringridning, som er en nyere gren af ringridersporten.

HISTORIE
Foreningen er stiftet i 1920, men det siges, at ringridning i Arrild har eksisteret endnu tidligere. Indtil 1995 afholdt ringriderforeningen kun lukket ringridning, dvs. at kun sognets beboere samt de, der var født i sognet, kunne deltage. Da hestene efterhånden forsvandt som trækdyr i landbruget, blev deltagerantallet ved ringridningen mindre, hvorfor det omkring 1970 blev tilladt at invitere en udensognsrytter med. Senere blev ringridningen i Arrild så åben for alle interesserede, hvilket har været en medvirkende årsag til, at Arrild Ringriderforening endnu eksisterer. Mangt og meget er blevet lavet om i tidens løb, men fra gammel tid restererer stadig pointridning, som adskiller sig fra den traditionelle ringridning ved, at der rides 8 gange efter 3 ringstørrelser. Den store ring giver 1 point, mediumringen 2 point og den lille ring 3 point, hvor man ved traditionel ringridning får 1 point pr. ring.

FORMÅL
Arrild Ringriderforening er en upolitisk forening, der bl.a. har til formål at være med til at holde liv i den sønderjyske nationalsport: ringridningen

www.stutteri-fiskholm.dk

Bestyrelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *