Arrild

I hjertet af Sønderjylland

Om Arrild

Om Arrild

Arrild er en driftig landsby i Tønder kommune, lige midt i hjertet af Sønderjylland.

Arrild ligger særdeles naturskønt, og uanset årstid byder naturen her på smukke og intense oplevelser. Vi har bl.a. det helt unikke, lyngbevoksede område  ” Helm Polde”.  Der er rig mulighed for at gå, løbe, cykle eller ride på veje og stier, der er forbundet med Hønning Plantage og Lindet Skov, og den medbragte mad kan nydes ved bord/bænkearrangementer opstillet rundt omkring, og man kan grille i bålhytten på stævnepladsen i Hønning/Lindet Skov

I 1976 fik den daværende borgmester, Christian Jakobsen, den fantastiske ide at etablere en ferieby . I dag er der omkring 450 privatejede sommerhuse, og der bygges jævnligt nye. I feriebyen er der rig mulighed for fritidsaktiviteter. Arrild Fiskesø byder på 2 søer forbundet med fluefiskestrøm,  der kan nævnes Arrild Golf, Minigolf,  Tennisbane,  Strandvolley, indhegnet Legeplads,, Multibane, Krolf og Petanque. 

Svømmehallen i feriebyen er kendt af mange, og især med den nye attraktion ”The black hole”  en af Danmarks længste vandrutschebane, er det nærmest blevet et tilløbsstykke. I øvrigt kan svømmehallen byde på tre bassiner, sauna, solarium og romersk bad. Om vinteren bydes der, via idrætsforeningen, på babysvømning, og svømmeundervisning for børn og voksne. Der tilbydes vandspinning, samt specielle aftenarrangementer.

I Arrild er der et udbredt og særdeles aktivt foreningsliv.  Foreningerne imellem er der et fantastisk sammenhold, som flere gange har ytret sig ved, at man i fællesskab har fået gennemført store projekter, som ellers ikke ville være blevet til noget.

Som de vigtigste kan nævnes skolen, som er blevet til Arrild Privatskole. Skolen har børn fra 0. – 7. klasse med SFO og børnehuset for børn fra 0 år til indskoling. Multihuset, som blev opført ved frivillig arbejdskraft i 2000/2001 er solgt til skolen og er nu en del af Børnehuset.

I 2017 blev Multibanen etableret, og senest er der bygget et nyt Medborgerhus ved frivillig arbejdskraft. Arrild har trods sin størrelse et rigt repræsenteret erhvervsliv, som foreningerne har et særdeles godt forhold til. Og kommer man i knibe ”efter lukketid” kan man altid finde en, der kan hjælpe. I Arrild går man aldrig forgæves.