Om Arrild

Arrild er en driftig landsby i Tønder kommune, lige midt i hjertet af Sønderjylland.

Når man kommer til Arrild, er det første, man får øje på, den flotte kirke. Præstegården ligger nordøst for kirken på Rugbjergvej, med præsteskoven i baggrunden. I præsteskoven findes et fint stisystem, hvor man kan besigtige en del af befæstningsanlægget fra 1. Verdenskrig.

Arrild ligger særdeles naturskønt, og uanset årstid byder naturen her på smukke og intense oplevelser. Vi har bl.a. det helt unikke, lyngbevoksede område  ” Helm Polde”.  Der er rig mulighed for at gå, løbe, cykle eller ride på veje og stier, der er forbundet med Hønning Plantage og Lindet Skov, og den medbragte mad kan nydes ved bord/bænkearrangementer opstillet rundt omkring.

I 1976 fik den daværende borgmester, Christian Jakobsen, den fantastiske ide at etablere en ferieby . I dag er der omkring 450 privatejede sommerhuse, og der bygges jævnligt nye.I feriebyen er der rig mulighed for fritidsaktiviteter. Arrild Fiskesø byder på 2 søer forbundet med fluefiskestrøm,  der kan nævnes Arrild Golf, Minigolf,  Tennisbane,  Strandvolley, indhegnet Legeplads, Krolf og PetanqueSvømmehallen i feriebyen er kendt af mange, og især med den nye attraktion ”The black hole”  en af Danmarks længste vandrutschebane, er det nærmest blevet et tilløbsstykke. I øvrigt kan svømmehallen byde på tre bassiner, sauna, solarium og romersk bad. Om vinteren bydes der, via idrætsforeningen, på babysvømning, og svømmeundervisning for børn og voksne. Der tilbydes vandspinning, samt specielle aftenarrangementer.I Arrild er der et udbredt og særdeles aktivt foreningsliv. Og foreningerne imellem er der et fantastisk sammenhold, som flere gange har ytret sig derved, at man i fællesskab har fået gennemført store projekter, som ellers ikke ville være blevet til noget. Som de vigtigste kan nævnes skolen, som er blevet til Arrild Privatskole. Skolen har børn fra 0. – 7. klasse med SFO for børn fra 2 år og ni måneder.Multihuset som blev opført ved frivillig arbejdskraft i 2000/2001 har stor betydning for lokalbefolkningen. Her huses pensionistforeningen – lokale møder afholdes – Børnenes ”det er for dig ” aften en gang om måneden.  forskellige kurser  – generalforsamlinger – foredrag og meget mere.Arrild har trods sin størrelse et rigt repræsenteret erhvervsliv, som foreningerne har et særdeles godt forhold til. Og kommer man i knibe ”efter lukketid” kan man altid finde en, der kan hjælpe. I Arrild går man aldrig forgæves.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *